Om

Minnesbilden erbjuder illustrationer till minnesvärda tillfällen i livet. Vi på Minnesbilden erbjuder såväl befintliga symboler från galleriet men illustrerar också efter just dina önskemål.
 
Ett stort utbud av befintliga illustrationer finns för såväl dödsannons, program/ tackkort, gravsten, dop, konfirmation eller födelsedagsfirande. Med fokus på det personliga motivet och livet skapar vi ett vackert minne tillsammans!  

 


Bakgrund

Idén att skapa personliga symboler till dödsannonser föddes år 2004 när jag var 15 år och miste min morbror Per som dog, 37 år. Vi var en stor familj som ville ge honom ett vackert och personligt avsked. Vi kände inte att marknaden erbjöd det urval som vi önskade till hans begravningsannons. Jag fick äran att teckna hans symbol och vi enades om motivet av en delfin, som vi på så många sätt tyckte passade. När annonsen publicerades uppmärksammades symbolen, men den ville vi att bara Per skulle ha. Även om tiden inte var rätt föddes en idé och jag ville utveckla mitt illustrerande genom att efter önskemål teckna personliga symboler till dödsannonser.

PerSymbol från morbror Pers dödsannons 2004

År 2006 dog morbror Patrik, 36 år. Patrik tyckte mycket om havet och delfiner och var med när jag tecknade symbolen. Mormor ville att motivet skulle avspegla att mina morbröder återförenades.

PutteSymbol från morbror Patriks dödsannons 2006

År 2009 ställde jag ut och presenterade min idé på Svenska Mässans Begravningsmässa. Jag var 20 år vid tillfället och fick gehör för mina idéer. Mina studier gjorde att tidpunkten inte var rätt för att ha ett eget företag just då. Jag har sedan idén kom till drömt om att förverkliga min vision om att få dela mina illustrationer med andra. Idag har jag valt att ägna all min tid åt Minnesbilden och jag hoppas kunna erbjuda de som efterfrågar ett mer personligt motiv.

Man säger att en bild säger mer än tusen ord och att minnet alltid finns kvar.

Följande illustrationer har publicerats i dödsannonser och är till minne av min familj.

StefanSymbol från morbror Stefans dödsannons 2017

MormorSymbol från mormor Ainos dödsannons 2019

Per och PutteSymbol från Per och Patriks gravplats

© Minnesbilden

Instagram
Follow by Email
RSS